מדוע חשוב לצרוך סידן בתקופת ההריון?

חשוב לעמוד בצריכה המומלצת על מנת לספק לעצמותיו של עוברך את כל הדרוש במקביל לשמירה על צפיפות העצם שלך. עמידה בהמלצות לצריכת סידן עשויה למנוע לחץ דם גבוה, תופעה נפוצה בעיקר לקראת סוף ההיריון.

במידה ואת מעל גיל 18 נחוצים לך 1000 מ"ג סידן ביום. מתחת לגיל 18 ההמלצה היא לצרוך 1300 מ"ג סידן ליום.

כיום קיימים בשוק מגוון מזונות מועשרים בסידן כגון גבינה צהובה, גבינת קוטג' וחלב. ישנן גבינות שבמקור עשירות בסידן כמו הריקוטה (פי 6 סידן מכל גבינה אחרת שאינה מועשרת)

בנוסף תוכלי לצרוך סידן שמקורו בסרדינים (בתנאי שאת אוכלת אותם עם עצמותיהם), טחינה (בעיקר משומשום מלא), שקדים, גרעיני חמניה, תאנים יבשות, במיה, פולי סויה ושעועית יבשה.
 

מסייעים לספיגה הסידן:

מעכבי ספיגה:
מעכבי ספיגת סידן, אשר אני ממליצה לא לצרוך בסמוך למזונות עשירים בסידן על מנת להנות ממנו:

 ממליצה להתייעץ עם דיאטנית לגבי הצריכה היומית שלך ובמידה ויש צורך לשקול ביחד עימה נטילת תוסף.

052-6211059