האם צריכת אומגה 3 חיונית בתקופת ההריון?

אומגה 3 הינו שומן שהגוף אינו יודע לייצר ויש לצרוך אותו מהמזון.

אומגה 3 מעודדת תהליכים אנטי-דלקתיים, חיונית לתפקוד תקין של המח, מערכת העצבים המרכזית, ורשתית העין. לאור זאת, התקופה, בה הצורך באומגה 3 גדל מתרחשת בשליש השלישי של ההיריון.

התזונה המערבית דלה באומגה 3 ויש הקושרים בין חסר בה לבין דיכאון אחרי לידה למשל. כמות של שתיים - שלוש מנות דג בשבוע (לא יותר מ 340 גרם דג בשבוע) מספקת מצד אחד את הדרישה ולא עולה על הכמות שמסכנת את העובר עקב מתכות כבדות המצויות לרב בדגים. אומגה 3 ניתן לקבל מדגי מים קרים כגון: מקרל, הרינג, סרדינים, בס, טונה, סלומון והליבוט.
מקורות צמחיים לאומגה שלוש ניתן למצוא בשמן פשתן (איתו ניתן לתבל את הסלט) ואגוזי מלך. כיום ניתן למצוא גם ביצים מועשרות באומגה 3.

ניתן אף לצרוך אומגה 3 כתוסף, יש לוודא כי הוא אינו מכיל ויטמין A או D אשר עלולים להזיק לעובר.

052-6211059