האם צריכת אומגה 3 חיונית בתקופת ההריון? |
אומגה 3 הינו שומן שהגוף אינו יודע לייצר ויש לצרוך אותו מהמזון.
אומגה 3 מעודדת תהליכים אנטי-דלקתיים, חיונית לתפקוד תקין של המח, מערכת העצבים המרכזית, ורשתית העין. לאור זאת, התקופה, בה הצורך באומגה 3 גדל מתרחשת בשליש השלישי של ההיריון.
התזונה המערבית דלה באומגה
3
ויש הקושרים בין חסר בה לבין דיכאון אחרי לידה למשל. כמות של שתיים - שלוש מנות דג
בשבוע (לא יותר מ
340
גרם דג בשבוע) מספקת מצד אחד את
הדרישה ולא עולה על הכמות שמסכנת את העובר עקב מתכות כבדות המצויות
לרב בדגים. אומגה
3 ניתן לקבל מדגי מים קרים כגון: מקרל, הרינג, סרדינים, בס, טונה,
סלומון והליבוט.
מקורות צמחיים לאומגה שלוש ניתן למצוא בשמן פשתן (איתו ניתן
לתבל את הסלט) ואגוזי מלך. כיום ניתן למצוא גם ביצים מועשרות באומגה
3.
ניתן אף לצרוך אומגה 3 כתוסף, יש לוודא כי הוא אינו מכיל ויטמין A או D אשר עלולים להזיק לעובר.
052-6211059