דיאטנית קלינית דנה רזניק - פירות

 מבנה פירמידת המזון

דף הבית
צריכת קלוריות
פעילות גופנית
ירקות
פירות
תבואה
חלב
בשר וקטניות
שמנים

(

 

 

 

 

*פירות

מדוע חשוב לאכול פירות?

אכילת פירות מספקת יתרונות בריאותיים. אנשים הצורכים יותר פירות וירקות כחלק מתוכנית תזונתית כוללת, ייחלו בסבירות נמוכה יותר במחלות כרוניות.

הפירות מספקים חומרים מזינים החיוניים לבריאות ולתחזוקה השוטפת של גופנו.

יתרונות בריאותיים:

  • אכילת תפריט עשיר בפירות וירקות עשויה להפחית את הסיכוי ללקות בשבץ וכמו כן עשויה להפחית את הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם אחרות.

  • אכילת תפריט עשיר בפירות וירקות עשויה להפחית את הסיכוי לחלות בסכרת מסוג 2.

  • אכילת תפריט עשיר בפירות וירקות עשויה להפחית את הסיכוי לחלות בסרטן הפה, הקיבה ובסרטן המעי הגס ופי הטבעת .

  • תפריט עשיר במוצרים המכילים סיבים כגון פירות וירקות, עשוי להפחית את הסיכוי לחלות במחלות הקשורות בכלי הדם הכליליים.

  • אכילת פירות וירקות העשירים באשלגן כחלק מתפריט תזונתי כולל עשויה להפחית את הסיכון להיווצרות אבנים בכליות ועשויה להאט את תהליך בריחת הסידן (מהעצם).

  • אכילת מזון כגון פירות, בו יש תכולת קלוריות נמוכה יחסית (אך גבוהה יותר באופן יחסי מירקות), עשוי לעזור בצריכת קלוריות נמוכה כחלק מדיאטה.

 

עובדות  תזונתיות:

  • רב הפירות מטבעם דלים בשומן, בנתרן ובקלוריות. הפרי אינו מכיל כולסטרול.

  • פירות הנם מקור חשוב של חומרים מזינים הכוללים: אשלגן, סיבים תזונתיים, ויטמין C וחומצה פולית.

  • תפריט עשיר באשלגן עשוי לסייע בשמירה על לחץ דם תקין. פירות עשירים באשלגן הנם: בננות, שזיף ומיץ שזיפים, אפרסקים מיובשים, משמשים, מיץ תפוזים ועוד.

  • סיבים תזונתיים כחלק מתפריט כולל, עוזרים בהפחתת רמות כולסטרול בדם ועשויים להפחית את הסיכויים לחלות במחלות לב. סיבים חיוניים לתפקוד חלקים פנימיים בגוף. הסיבים עוזרים בהפחתת עצירות והקלה על תפקוד המעיים. מזון עשיר בסיבים כגון פירות, עוזר בסיפוק תחושת שובע בצריכת כמות קלוריות נמוכה יחסית.

פירות שלמים או חתוכים הנם מקורות לסיבים תזונתיים. מיצי פירות כמעט ולא מכילים סיבים תזונתיים.

  • חומצה פולית עוזרת לגוף ביצירת כדוריות דם אדומות. נשים בגיל הפוריות, העשויות להיכנס להריון, וכמו כן אלו הנמצאות בשליש הראשון להריונן, צריכות לצרוך כמות נאותה של חומצה פולית כולל חומצה פולית מתוספים וממוצרים עשירים בחומצה הפולית. צריכה של חומצה פולית בכמות הרצויה מפחיתה את הסיכון של העובר לסבול מעמוד שדרה שסוע, מחוסר מח של העובר וכמו כן מפחיתה בעיות במערכת העצבים בשלבי ההתפתחות הקריטיים לעובר.

  • ויטמין C חשוב בגדילה ובריפוי של רקמות הגוף, עוזר בריפוי חתכים ופצעים ושומר על שיניים וחניכיים בריאות. ויטמין C  עוזר בספיגת ברזל.

 

כל פרי או מיץ העשוי מ 100 אחוזי פרי נמצא תחת קבוצת הפירות.

פירות יכולים להאכל במצב חי (טבעי) או מבושלים. ניתן לצרוך אותם טריים, קפואים, משומרים, מיובשים, חתוכים, שלמים או במחית.

 

דוגמא לפירות נפוצים:

פירות

תפוח עף

שזיף

אבוקדו

בננה

 

תותים:

תותי בר

אוכמניות

פטל

דובדבנים

 

ענבים

אשכוליות

קיו'י

לימון

ליים

מנגו

 

קוקטיילים של פירות

נקטרינה

תפוז

אפרסק

אגס

פפיה

אננס

שזיף / מיובש

צימוקים

מנדרינה

מלון

 

מיצים מ 100% פרי

תפוזים

תפוחים

ענבים

אשכוליות

 
* התכנים בנושא פירמידת המזון (הפירמידה שלי) תורגמו מאתר ה USDA (משרד החקלאות האמריקאי) .

עותק להדפסה - לחצו כאן!

 

052-6211059

 

דף הבית | חזרה לתפריט | צריכת קלוריות | פעילות גופנית | ירקות | פירות | תבואה | חלב | בשר וקטניות | שמנים

מפת האתר

כתבו לדנה

mail dana

site index